Kíváncsi vagy idegen országok exkluzív kihívásaira?

Kezdj csomagolni, mert ez az év az Expedícióké!

 

Izland - Gejzír fürdő, körutazás

1 hetes túra alakalmával megtekintünk több városkát is Izland szigetén.
Autókat bérlünk, és azokkal utazzuk szinte körbe a szigetet.
Megfürdőzünk a Blue Lagoonban, megtekintünk néhány Gejzírt, és telis tele szippantjuk magunkat friss levegővel!

 

Egy kis ízelítő a szigetről:
Izland az Észak-Atlanti-óceánban található.
A Föld tizennyolcadik, Európa második legnagyobb szigete.
A szigeten 140 vulkán van, ami a történelmi időkben működött.
A települések is szinte kizárólag a tengerparton találhatók, mivel az ország belseje nagyon nehezen lakható, kopár, terméketlen vidék.

 

Új-Zéland – Kerékpár túra

Utunk a déli szigetre tartott, mert a természet lágy ölén szerettünk volna élni és sportolni. Sikerült majdnem körbetekerni kerékpárral, ami kb. 1500 km-t jelentett. Naponta közel 80-135 km-t tekertünk hegyre fel és le, jó időben leégve, rossz időben kicsit dideregve.

A négyfős csapatunk hasonlóan edzett emberekből állt (Szvoboda Peti, Földházi Tibi, Szabó Zoli és jómagam Irmai István), ezért együtt tudtunk haladni, ugyanolyan érzéseket váltottak ki belőlünk a kilométerek és a fenekünk is egyformán sajgott néha már az első felülésnél a kerékpárra.

Olykor nagyon fáradtak voltunk, de mindig jókedvűek és vidámak tudtunk maradni.

Teljesen elvarázsolt minket, a csodálatosan szép és változatos természet. Egyszer hatalmas hegyek jöttek, majd gleccserek, őserdős dzsungel, tengerpart és fjordok ...elérzékenyülve tudunk csak az ott eltöltött napokra gondolni.

Kajakoztunk pár méterre a fókáktól, eveztünk delfinek között, olykor egy-egy sirály rászállt a hajónkra, és néhány méterről megnézhettük a fokozottan védett, sárgaszemű pingvineket.

Elmentünk és végigjártuk a Kepler Track-et, ami egy több napos hegyi túra a gleccsereket övező hegyek egyikén. Lélegzetelállító élmény volt.

Aki szereti a természetet, és nem hiányolja a város zajos, lüktető élményét, annak tiszta szívből tanácsolom, hogy ha teheti, jusson el ebbe a gyönyörű világba.

Szívem szerint én már indulnék is ...

 

Vogalonga - Vízi karnevál Velencében

Tradíció, avagy megszállottság?

Sárkánykenuval a Vogalongán!
Csapatainkkal idén is részt veszünk a velencei vízi karneválon, ahol a 30 km-es távot kizárólag emberi erővel hajtott járművel lehet megtenni. Előtte egy napot Szlovéniában töltünk, és lehetőség nyílik kipróbálni a vadvízen való evezést is.

Az utazás alatt számos ’Reki klubos” programmal ismerkedhetünk meg…

 

 

Grönland - Kajakozás

Jártál már Grönlandon?

Még mi sem. Menjünk együtt!

Valósítsd meg álmaidat, kajakozzunk együtt a borjadzó jéghegyek tövében, utazzunk kutyaszánon, és túrázzunk az olvadó gleccsereken, miközben itthon tombol a nyár!

 

 

Mont Blanc - Hegymászás

A Mont Blanc 4808 méteres csúcsának elérése ma már nem lehetetlen, ezért nincs is szükség másra, csupán egy jól felszerelt hátizsákra!

Idén nekivágunk ennek a nagy hegynek, és kitűzzük a Reki klubos zászlót a csúcson!

 

 

Egyiptom - Sivatagi túra

Bejárjuk Egyiptom sivatagját, sátrat verünk a homokbuckák közé, és ott töltjük az éjszakát. Programunkban Piramislátogatás, és még sok érdekesség szerepel.

Ősszel indul a ’Sivatagi Show”, jelentkezz, és csatlakozz csapatunkhoz, még van hely, szívesen befogadunk…

 

Csodás tájak felfedezését, és meghódítását tűztük ki célul, tehát most is:

Tarts velünk, ha jót akarsz!