Néhány elszánt, sportban jártas jóindulatú "szagember" elhatározza, hogy megfertőzi embertársait: elcsábítja, megmozgatja, kirángatja a "szürke hétköznapokból, a semmit- tevésből", hittel-lelkesedéssel tölti fel őket és visszavezeti a mozgásos világba mindazokat, akik nem tiltakoznak elég elszántan a jó közérzet megszerzése ellen.

Energiánkat azokból a csillogó szemekből és a mindennapos rohanás közben köszönetként papírra vetett sorokból nyerjük, akikkel együtt töltjük szabaddá tett időnk egy részét: jól érezzük együtt magunkat, élvezzük a természetet, szeretjük, hogy időnként jól elfáradunk, és néha megküzdünk még saját magunkkal is.

Voltunk élversenyzők; koptattuk az iskola padjait, magunkba szívva a tudást; neveltünk versenyzőket és tanítunk ma is, de ez most valami más.     

A Reki klub HIT, küldetés.

Bízunk benne, hogy idővel koordinálni és segíteni tudjuk tagjaink rendszeres fizikai aktivitását, egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozását, káros szenvedélyektől való mentességét, és optimista életszemléletre való törekvését.           

Hisszük, hogy sportolással egészségessé, harmonikussá, boldoggá tehetjük életünket.
Céljaink egyike: élvezetes, aktív, kiegyensúlyozott, de nem feltétlenül hosszabb, inkább csak minőségibb élet...

"Az élet meghosszabbításának titka, hogy meg ne rövidítsük". - írta Móra Ferenc. Meghosszabbítani pedig úgy tudjuk, hogyha apró gyerekkorunktól kezdve komolyan vesszük, hogy az egészség érték. Vigyázzunk rá!