Barlangtúrák

Túráinkat Magyarország ismert és a közönség által talán kevésbé ismert barlangjaiba szervezzük.

Az Aggteleki Cseppkőbarlangról mindenki hallott, de kevesebben jártak, illetve kúsztak-másztak például a Vass Imre cseppköves, vagy a Kossuth vizes barlangok járataiban. Előbbiben ritkán látható cseppkőképződményekben gyönyörködhetünk - a barlang első részében villanyvilágítás mellett, míg a további szakaszon a saját fejlámpák fényénél -, utóbbiban, mely egy extrém vizes barlang, pedig egy barlangi folyó útját követhetjük nyomon.

Az első rövid sáros szakasz után a folyosóban találkozunk a dühöngő barlangi folyóval. Ezután már csak a víz fölött kifeszített drótkötelekben kapaszkodva tudunk haladni. Nem a cseppkőképződményeiről híres a barlang, hanem természeti vadsága miatt egyedülálló. Ennél a túránál senki ne hagyja otthon a száraz váltóruháját.

Továbbá lehetőségünk van ellátogatni a ritkaságszámba menő függőleges barlangrendszerekbe (Zsomboly), - ahova csak komoly kötéltechnikával tudunk lejutni - és rövid programokkal várnak a Budapest közeli barlangok is, mint pl. a Mátyás barlang.

A túrákat természetesen szakavatott barlangászok vezetik, ezért kár is külön kiemelni, de mégis nyomatékosítjuk, hogy a biztonság mindennél fontosabb számunkra.