Mászótúrák

Klettersteig - biztosított mászó utak:

Egy – két napos, magashegyi túrázás Ausztriában, Szlovákiában, Szlovéniában, csodálatos természeti környezetben. Ha alpesi túrázásról beszélünk elkerülhetetlen fogalom a klettersteig vagy más néven via ferrata.  Magyarul biztosított mászó utat, ”vasalt utat” jelent. Olyan hegymászóösvényt, ahol előre kiépített drótkötelek, mesterséges lépések, függőhidak, létrák segítik a feljutást.

A klettersteig valahol az egyszerű túrázás és az alpesi mászás között helyezkedik el. A biztosított utak nehézségét A-tól E-ig osztályozzák. Az „A” nehézségi fok inkább túraösvényt jelent, ahol a kifeszített drótkötél csak a biztonságot jelképezi, míg az „E” jelzésű utak gyakran a függőleges sziklafalakon vezetnek felfelé. Az utóbbin biztosan nem fog velünk találkozni egyetlen „arra járó”sziklamászó sem, viszont az előbbi fokozattal jelölt helyeken bárhol felbukkanhat lelkes csapatunk.

A programokon felszerelést (heveder, biztosító kötél, karabiner, sisak) biztosítunk, és kötelezően használjuk is!

A túravezetőink tapasztalt kipróbált hegyi emberek, rutinos sziklamászók és vezetőjük az orvosi egyetem tanára, így aztán a mászás során mindenki teljes biztonságban tudhatja magát.

Igazi élménytúra!

 

Magashegyi túrák, alpesi mászás

Hegymászótudás nélkül is elérhető nagy, klasszikus alpesi csúcsok impozáns világa. A kalandok hosszúhétvégés, izgalmas és látványos teljesítmények olyan exkluzív élményekkel és látvánnyal, ami eddig csak kevesek kiváltsága volt.