Vízitúrák

Túrakenuzás

Kenutúráinkat Magyarország kedvelt vízi útvonalain szervezzük. Csodálatos élményt nyújt a Szigetköz, a Mosoni-Duna vagy a Tisza-tó nyugodt vizén evezve megfigyelni a változatos állat- és növényvilágot.

Téli kenutúra a Hévíz patakon: Különleges élményturisztikai program. A Hévízi-tóból kifolyó gőzölgő, melegvízen indulunk el 3-4 személyes kenukban, hogy teljesítsük a 12 km-es távot Fenékpusztáig. A csatorna sekély vizű, lassú folyású, így a csodálatos természeti környezetben, a vízi sportokban kevésbé jártas résztvevőknek is nagy élményt nyújt a program. Télen is vízimadarakat és virágzó tavi rózsákat láthatunk utunk során. A kikötés után egy tál meleg gulyás várja az érkezőket. A túrát követően jól esik a fáradt izmokat a Hévízi-tóban megmozgatni, és ellazítani.

Éjszakai fáklyás kenuzás: csapatunk késő délután száll vízre a Csepel SC csónakházából és a Soroksári-Dunán lefelé evezve közelítjük meg a Zöld Béka nevű nádfedeles csárdát. Eszünk – iszunk - mulatunk, majd vidáman, fáklyafény mellett próbáljuk megtalálni a visszafelé vezető utat. Igazi kuriózum az éjszakai vízi túrázás, ebben az élményben tényleg kevés embernek volt mostanáig része.

fotofoto

 

Sárkánykenus programok

Sárkánykenu, avagy dragonboat. Rendszeresen szervezünk versenyeket a klubunk előtt az Újpesti-öbölben, tartunk edzéseket csapatok számára és foglalkozásokat az iskolai oktatás színesítése érdekében.

Hagyománnyá vált, hogy csapatainkkal minden évben ellátogatunk Velencébe a Vogalonga elnevezésű vízi-karneválra. Két-háromezer, kizárólag emberi erővel hajtott vízi jármű legénységével együtt leevezzük a több, mint 30 km-es távot és megcsodáljuk a lagúnák és szigetek adta páratlan élményt.

Sárkánykenus cégbajnokság: Évről évre nagy csata folyik a sárkánykenus cégbajnoki cím elhódításáért. Ez a rendezvényünk nem csak egyszerű bajnokság, hanem a résztvevő cégeknek vidám családi nap és csapatépítő tréning is egyben. A színvonalas vendéglátás mellett kiegészítő programként felfújható játékok és családi vetélkedők teszik hangulatossá a programot. Helyszín a festői Soroksári-Dunaág csepeli szakasza.

Vízi-karnevál Velencében: Több éves hagyományra visszatekintő programunk a Vogalonga vízi-karneválon való részvétel. Utazás közben megállunk Bovecen (Szlovénia) raftingolni, a Soca folyón. Másnap utazunk tovább Velencébe, ahol sárkányhajóinkkal részt veszünk a csodálatos vízi-karneválon. Két-háromezer, kizárólag emberi erővel hajtott vízi jármű látványa életre szóló élményt nyújt minden kedves résztvevőnek.

fotofoto

 

Vízitúrák - búvárkodás

Kalandozás a mélységben…

A kedvtelési búvárkodást tanfolyamokon lehet megtanulni, a jellemzően 5-15 nap hosszúságú képzéseket a különböző oktatási rendszerek a saját szisztémájuk szerint oktatják. A szükséges alapismeretek egyezősége miatt azonban nem nagyok a különbségek.

A Magyarországon legismertebb képzési rendszerek a PADI, a CMAS, az SSI, a UEF, a NAUI. A kedvtelési búvárok több egymásra épülő tanfolyam elvégzése után vállalhatnak hivatásos búvári munkát, merülés-vezetőként, illetve búvároktatóként.

Merülj velünk és csodáld a mélység titkait

fotofoto